Antena 3 CNN Externe Un comandat rus a fost călcat cu tancul de un soldat revoltat | Cecenii au publicat un video cu victima

Un comandat rus a fost călcat cu tancul de un soldat revoltat | Cecenii au publicat un video cu victima

Publicația britanică Daily Mail relatează cazul aparent șocant al colonelului Iuri Medvedev, comandantul Brigăzii 37 Infanterie motorizată, care ar fi fost scos din luptă de propriii subordonați.

Un comandat rus a fost călcat cu tancul de un soldat revoltat | Cecenii au publicat un video cu victima
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2022   •   20:24

Publicația britanică îl citează pe jurnalistul ucrainean Roman Țimbaliuk, care a relatat că jumătate din militarii comandați de Medvedev au fost uciși în Ucraina, iar subordonații săi s-au revoltat tocmai din acest motiv.

"Un soldat a ales un moment convenabil în timpul luptelor și a trecut cu tancul peste comandantul de brigadă, rănindu-l la ambele picioare", a scris jurnalistul ucrainean pe contul său de Facebook.

Conform sursei citate, colonelul a fost evacuat într-un spital din Belarus.

Informația a fost reluată și de alte publicații occidentale.

Sky News citează, la adăpostul anonimatului, o "sursă occidentală" care susține că, în urma rănilor suferite, colonelul Medvedev ar fi murit.

Daily Mail a arătat că relatarea jurnalistului ucrainean nu a putut fi verificată în mod independent.

Pe rețelele sociale circulă însă un material video, aparent distribuit de liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat al lui Putin, și ai cărui soldați luptă în Ucraina.

În materialul video apare un bărbat pe o targă, transportat de sanitari, care ar fi colonelul rănit.

Relatarea jurnalistului ucrainean nu spune ce s-a întâmplat cu soldatul care l-a călcat cu tancul pe colonel.

Daily Mail arată că acest caz - și altele - arată moralul scăzut în rândul trupelor ruse, care au fost blocate în ofensiva lor de defensiva ucraineană. 

Rusia a admis, vineri, că a pierdut mai mult de 1.300 de soldați în Ucraina, de la începutul invaziei, însă NATO a estimat, cu două zile înainte, că pierderile reale ale armatei ruse sunt între 7.000 și 15.000 de militari în patru săptămâni de război.

Prin comparație, în anii '80 din secolul trecut, în timpul războiului din Afganistan, Moscova a pierdut 15.000 de soldați în 10 ani de conflict.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close