Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko acuză tribunalul de subiectivism şi îşi retrage recursul în justiţie

Iulia Timoşenko acuză tribunalul de subiectivism şi îşi retrage recursul în justiţie

Iulia Timoşenko acuză tribunalul de subiectivism şi îşi retrage recursul în justiţie
21 Feb 2010   •   10:33

Soarta Ucrainei a fost decisă la tribunal. Iulia Timoşenko şi-a retras recursul în justiţie împotriva rezultatului la prezidenţiale. Premierul ucrainean a anunţat că se află în imposibilitatea de a-şi apăra drepturile şi a acuzat tribunalul de subiectivism. Preşedintele Viktor Iuşcenko a emis un decret pentru organizarea ceremoniei de învestire a succesorului său, Viktor Ianukovici.

Iulia Timoşenko a sperat că justiţia din Ucraina îi va da câştig de cauză, în procesul privind fraudarea celui de-al doilea tur de scurtin al alegerilor prezidenţiale. În faţa judecătorilor, Timoşenko a adus dovezi privind "coruperea" alegătorilor, prezenţa la urne unor persoane decedate pe listele electorale şi votul masiv la domiciliu. Judecătorii au decis însă că dovezile nu sunt de ajuns.

Ne-am dat seama că judecătorii nu vor să afle adevărul şi, din păcate, sunt la fel de tendenţioşi ca membrii Comisiei Electorale Centrale care sunt în mare parte susţinători ai lui Ianukovici.

În urma audierilor, Timoşenko a ales să îşi retragă recursul.

Având în vedere atitudinea acestui tribunal, care nu vrea să afle adevărul şi nici ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, îmi retrag recursul şi le cer judecătorilor să oprească audierile pentru că acest proces nu are nimic de-a face cu justiţia şi litera legii.

Iulia Timoşenko a depus marţi un recurs în justiţie care avea ca scop invalidarea rezultatului alegerilor prezidenţiale câştigate de rivalul său prorus, Viktor Ianukovici. Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a acceptat demersul premierului ucrainean şi a suspendat rezultatul alegerilor pănă la soluţionarea recursului. Cum Timoşenko nu a reuşit să îi convingă pe judecători că alegerile au fraudate, preşedintele ales Victor Ianukovici va fi învestit în funcţie pe 25 februarie.

Antena 3




×
Subiecte în articol: tribunal judecatori
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close