Antena 3 CNN Externe Italienii s-au săturat de români. Primarul Romei vrea să facă plângere la Bruxelles

Italienii s-au săturat de români. Primarul Romei vrea să facă plângere la Bruxelles

Italienii s-au săturat de români. Primarul Romei vrea să facă plângere la Bruxelles
28 Sep 2007   •   21:02

Imigranţii români au devenit o problemă de interes naţional pentru Italieni. Guvernul dă declaraţii şi televiziunile dezbat de zor bilanţul crimelor şi jafurilor comise de români. Situaţia este atât de gravă încât primarul Romei a ameninţat că va face plângere la Bruxelles, dacă Bucureştiul nu-şi asumă responsabilitatea. Ministrul român de Externe Adrian Cioroianu consideră însă că edilului la adresa imigranţilor de origine română, pot avea şi un substrat politic. Şeful diplomaţiei române susţine că astfel de afirmaţii aruncă o lumină nefavorabilă asupra unei ţări întregi.

Mii de români au fost arestaţi în Italia în ultimii trei ani. Scandalul a fost înteţit de uciderea unui român în stil mafiot şi rănirea altor doi, în urmă cu două seri. Anchetatorii au avut parte de o surpriză, când l-au audiat pe unul dintre martorii atacului: era tot un cetăţean român, urmărit internaţional. Amănuntele nu fac decât să-i înfurie pe italieni.Atacul a fost picătura care a umplut paharul. Tot mai mulţi cer expulzarea românilor.

Autorităţile par, însă, neajutorate. Românii nu pot fi împiedicaţi să intre în Italia. Străzile din peninsulă sunt înţesate de poliţişti care devin atenţi când aud vorbindu-se româneşte. Între timp, s-au înmulţit raidurile în zonele în care trăiesc români. Iar ?problema românească?, cum i se spune deja, este dezbătură peste tot: în ziare, la televizor, la colţ de stradă. Cel mai important post din Italia, Rai Uno, a dedicat o emisiunea întreagă acestei probleme. Cu alte cuvinte, fie că este vorba de proxenetism, furturi, violuri, crime sau răfuieli între bande, de cele mai multe ori românii sunt responsabili.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close