Antena 3 CNN Externe Italienii protestează împotriva ratei ridicate de infracţionalitate

Italienii protestează împotriva ratei ridicate de infracţionalitate

Italienii protestează împotriva ratei ridicate de infracţionalitate
13 Oct 2007   •   10:40

La Roma este programat sâmbătă seară un miting prin care italienii vor să denunţe criminalitatea în creştere din Peninsulă. Demonstraţia, convocată de dreapta italiană, este programată să înceapă la ora 18.00, dar nu se doreşte totuşi a fi împotriva imigranţilor români, acuzaţi deseori că sunt autorii celor mai multe infracţiuni înregistrate în Italia. Asociaţia Românilor din Italia va fi acolo, pentru a spune italienilor că în nici un caz criminalitatea nu este o problemă de naţionalitate.

Manifestaţia ?pentru o Italie mai sigură?, organizată la apelul Alianţei Naţionale, a lui Gianfranco Fini, este una politică. Demonstranţii vor cere demisia Guvernului Prodi, acuzat că nu a luat măsuri de stopare a ratei criminalităţii, şi organizarea de alegeri anticipate. De altfel, coaliţia guvernamentală a înregistrat chiar vineri un eşec, în şedinţa de Guvern, când nu s-a putut pune de acord, din cauza opoziţiei comuniştilor, asupra pachetului de legi referitoare la expulzarea rapidă a imigranţilor care comit infracţiuni.

Capitala italiană, şi nu numai, este sufocată de criminalitatea în creştere. Tâlhăriile, jafurile armate, violurile şi crimele cu sânge rece, unele comise pentru sume derizorii, au îngrozit comunitatea italiană. Cazul biciclistului ucis de un român, pentru un telefon mobil, a devenit de altfel, un lait-motiv al mitingului din această seară. Fiica bărbatului ucis se va alătura şi ea protestatarilor, în centrul Romei.

Marşul pentru o Italie mai sigură va fi organizat la chemarea dreptei. Discursul anti-imigraţie, şi împotriva infractorilor români este practicat de multe dintre formaţiunile politice italiene. Campania anti-români a determinat de altfel Asociaţia Românilor din Italia să se alăture mitingului din seara aceasta, pentru a demonstra că există şi români de bine.

Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, care ar putea susţine chiar şi un discurs, a cerut celor care vin la miting să evite să aducă cu ei steaguri româneşti, sau să poarte bannere scrise în limba română.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close