Antena 3 CNN Externe Italienii nu au mâncat paste joi în semn de protest

Italienii nu au mâncat paste joi în semn de protest

Italienii nu au mâncat paste joi în semn de protest
13 Sep 2007   •   15:25

În Italia, nimeni nu a cumpărat joi paste. Boicotul cumpărătorilor a fost determinat de creşterea masivă a preţurilor la alimente, înregistrată în ultima perioadă. Asociaţiile de consumatori au cerut italienilor să nu mai cumpere produse, determinând autorităţile să ia măsuri pentru stoparea scumpirilor. De pe masa italienilor au lipsit joi spaghetele. Consumatorii s-au gândit să atragă atenţia asupra creşterii preţurilor la produsele de panificaţie aşa că, pentru o zi, nu au mai cumpărat tradiţionalul produs.

Deşi au fost de acord cu protestul, italienii nu cred că va da rezultate. ?Avem nevoie de o intervenţie drastică. Este o demonstraţie importantă, însă mă îndoiesc că va da rezultate?, a declarat unul dintre protestatari.

Un pachet de spaghete ar putea să coste cu aproape 30% mai mult. Un motiv de îngrijorare pentru italienii de rând, mari iubitori de paste.


Protestatarii cred că doar o grevă nu este de ajuns, dar reprezintă un start pentru a atrage atenţia populaţiei şi politicienilor într-o problemă ce îngrijorează pe toată lumea.

Creşterea preţului la cereale şi la făină, mai ales că Italia importă o mare cantitate, i-a obligat pe producători să scumpească pastele, pâinea şi celebra pizza.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close