Antena 3 CNN Externe Italienii, extrem de indignaţi după ce vicepremierul spaniol i-a acuzat de xenofobie

Italienii, extrem de indignaţi după ce vicepremierul spaniol i-a acuzat de xenofobie

Italienii, extrem de indignaţi după ce vicepremierul spaniol i-a acuzat de xenofobie
17 Mai 2008   •   15:16

Indignare printre politicienii italieni, după ce vicepreşedintele Executivului de la Madrid, Maria Teresa Fernandez de la Vega, a acuzat vineri seară guvernul condus de Silvio Berlusconi de rasism şi xenofobie, din cauza măsurilor luate împotriva imigranţilor. Premierul spaniol, Jose Luis Zapatero a trebuit să-i dea explicaţii ministrului italian de Externe Franco Frattini. Doamna de la Vega a dezaprobat violenţa măsurilor luate de italieni şi a precizat că Spania va ocoli un astfel de comportament.

Politicienii italieni au fost foarte deranjaţi de declaraţia ministrului spaniol. Ambasadorul italian în Spania a cerut explicaţii de urgenţă pentru acuzaţiile aduse de De la Vega. Premierul spaniol, aflat în Peru la summitul Uniunea Europeană - America de Sud, a fost nevoit să dea explicaţii în ceea ce priveşte relaţia cu Italienii. Jose Luis Zapatero a declarat că „totul a fost clarificat acum câteva momente de către ministrul de Externe cu ministrul Frattini şi nu există nici o problemă, nici un incident. Trebuie să vă spun că nu a fost nici un incident, clarificările nu au întâziat mult şi relaţia cu guvernul din Italia este şi a fost foarte bună.”

Între timp, surse diplomatice de la Bruxelles spun că Italia a renunţat la ideea de a cere revizuirea tratatului Schengen pentru a putea controla fluxul de imigranţi români.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close