Antena 3 CNN Externe Italienii din Milano: nu ne e frică de români (VIDEO)

Italienii din Milano: nu ne e frică de români (VIDEO)

Italienii din Milano: nu ne e frică de români <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Noi 2007   •   20:37

Zeci de italieni din Milano au ieşit în stradă pentru a lua apărarea imigranţilor români din Italia. Înarmaţi cu steaguri româneşti şi cu portavoci, tinerii milanezi au protestat faţă de reacţia guvernului de la Roma faţă de români. Protestarii spun că nu doresc expulzarea românilor, ci dimpotrivă condiţii mai bune de muncă pentru aceştia.Tinerii milanezi au declarat că intenţionează să protesteze în stradă pană cand politicienii lor vor înceta să dea vina pe români pentru problemele ţării.

?Jos guvernul", ?Italia nu este o ţară rasistă", ?Nu ne e frică de români" - acestea sunt doar două dintre lozincile scandate de italieni. ?Priviţi-i, curajoşii de acolo, antifasciştii. Bunicii lor se răsucesc în mormînt. Ei şi partizanii lor stau acolo şi ne privesc fără a avea curajul să ne privească în faţă. În timp ce noi stăm aici în Piaţă şi ne susţinem cauza, ei stau în mocirlă până în gât şi se pare că le place", spune Alessandro Bofa, unul dintre manifestanţi.

Protestatarii susţin că este o ruşine ca Italia să reacţioneze atât de violent prin expulzări. Ei spun că politicienii ar trebui mai degrabă să unească noile state europene decît să le îndepărteze.

PROTEST DE SUSŢINERE A ROMÂNILOR LA MILANO

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close