Antena 3 CNN Externe Italia. Românii pescuiesc monede din Fontana di Trevi

Italia. Românii pescuiesc monede din Fontana di Trevi

Italia. Românii pescuiesc monede din Fontana di Trevi
03 Oct 2007   •   07:26

Fontana di Trevi este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma! Milioane de turişti se opresc la marginea ei, îşi pun o dorinţă şi aruncă un bănuţ, pentru ca visul să li se împlinească. Fântâna cea plină de monezi a devenit punct de atracţie şi pentru unii români ajunşi în Italia. Aceştia nu ezită să-şi umple buzunarele cu banii aruncaţi în apă.


Luna trecută, doi români au fost filmaţi când au pescuit nu mai puţin de 800 de euro din Fântâna Trevi. Şi-au văzut liniştiţi de treabă fără să se sinchisească de privirile a zeci de turişti.

Fântâna Trevi e o adevărată comoară pentru români. Cu o bară metalică în vârful căreia amplasează un magnet, aceştia reuşesc să pescuiască uşor banii. Turiştilor nu le rămâne decât să privească neputincioşi cum monezile pe care le-au aruncat ca să li se împlinească dorinţele, ajung în buzunarele românilor.

Zilnic în fântână se strâng peste o mie de euro. Banii sunt colectaţi de angajaţii Primăriei Romei şi donaţi unei organizaţii catolice de caritate care ajută oamenii nevoiaşi. Asta, dacă nu sunt pescuiţi. Românii prinşi că furau monezile au fost arestaţi de carabinieri.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close