Antena 3 CNN Externe Italia. Comunitatea de români a depaşit-o pe cea a marocanilor

Italia. Comunitatea de români a depaşit-o pe cea a marocanilor

Italia. Comunitatea de români a depaşit-o pe cea a marocanilor
30 Oct 2007   •   18:41

Românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de imigranţi din Italia. Potrivit unui raport pe 2006, prezentat de două organizaţii neguvernamentale din Italia şi citat de Corriere della Sera, românii i-au depăşit pe albanezi şi marocani. Românii reprezintă 15 la sută din totalul străinilor, urmaţi de marocani cu 10,5 la sută, albanezi cu 10,3 la sută. In acesat context, după mai multe amânări, Guvernul de la Roma a adoptat marţi proiectul de lege care prevede expulzarea comunitarilor, inclusiv români, care creează probleme în Italia. Proiectul a provocat dezbateri aprinse şi este posibil să nu treacă prin Parlament.

Pachetul de siguranţă a devenit necesar după seria de ilegalităţi comise de imigranţi, în special români, în Peninsulă. El prevede expulzarea cetăţenilor comunitari, deci şi a românilor, care comit infracţiuni pe teritoriul Italiei sau care, din cauza lipsei resurselor financiare necesare întreţinerii ridică probleme de siguranţă.

În Italia trăiesc peste 500.000 de romani cu acte în regulă. Numărul real al celor care muncesc în Peninsulă este însă în jur de un milion. Mulţi lucrează în condiţii grele, sau la negru, fără o minimă protecţie socială.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close