Antena 3 CNN Externe Italia. Coaliţia lui Berlusconi a câştigat alegerile legislative

Italia. Coaliţia lui Berlusconi a câştigat alegerile legislative

Italia. Coaliţia lui Berlusconi a câştigat alegerile legislative
14 Apr 2008   •   17:26

Coaliţia de dreapta condusă de Silvio Berlusconi a câştigat alegerile legislative din Italia. Conform sondajelor la ieşirea de la urne, formaţiunea fostului premier italian a reuşit să obţină 42 la sută dintre voturi. Coaliţia de stânga, condusă de fostul primar al Romei, Walter Veltroni, se află pe locul al doilea, la doar două procente diferenţă. Avantajul obţinut de Berlusconi nu-i oferă însă majoritatea în Parlament.

Sondajele de până acum l-au dat drept favorit pe liderul partidului de dreapta, Silvio Berlusconi, care ar putea obţine astfel cel de-al treilea său mandat de premier. Berlusconi şi Veltroni nu au fost singurii candidaţi la funcţia de premier. Pe listă se mai află înscrişi încă 30 de candidaţi, din tot atâtea formaţiuni politice. Analiştii spuneau înaintea alegerilor că scrutinul este departe de a avea un final previzibil.

Şi aceasta pentru că mulţi dintre alegători sunt hotărâţi să dea o palmă clasei politice de la Roma, pe care o acuză că a creat un adevărat haos. Italienii nu mai au încredere în politicienii lor şi peste 30% din electorat este indecis.

Alegerile legislative anticipate au fost organizate în urma demisiei din ianuarie a premierului Romano Prodi. Guvernul Prodi a suferit o criză internă în Coaliţie, după mai puţin de doi ani de guvernare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close