Antena 3 CNN Externe Italia. Cinci poliţişti au fost răniţi după confruntări cu sute de italieni care se opun înfiinţării unei gropi de gunoi

Italia. Cinci poliţişti au fost răniţi după confruntări cu sute de italieni care se opun înfiinţării unei gropi de gunoi

Italia. Cinci poliţişti au fost răniţi după confruntări cu sute de italieni care se opun înfiinţării unei gropi de gunoi
Foto: Antena 3
23 Oct 2010   •   17:02

Cinci poliţişti au fost răniţi în timpul confruntărilor cu sute de italieni care se opun înfiinţării unei gropi de gunoi într-o localitate de lângă Napoli. Este a treia zi când oamenii împiedică accesul camioanelor la groapa cu deşeuri. Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi artificii.

Timp de mai multe ore, manifestanţii au aruncat cu pietre şi petarde în poliţişti şi carabinieri, care au ripostat cu bastoane de cauciuc şi grenade lacrimogene.

Mai multe persoane au fost arestate după ce 5 poliţiştii au ajuns la spital din cauza rănilor provocate de pietre şi artificii.

De mai multe zile, toate căile de acces către groapa de gunoi de la Terzigno, aflată la 20 de kilometri de Napoli, sunt blocate de localnici, care se opun deschiderii unui al doilea astfel de depozit pe teritoriul municipalităţii lor, după ce prima groapă s-a umplut.

2.000 de tone de deşeuri s-au strâns pe străzile oraşului, iar iar zeci de coşuri de gunoi au fost incendiate. Premierul Berlusconi a anunţat o reuniune a celulei de criză pe acest subiect şi acordarea unor ajutoare speciale locuitorilor din Terzigno.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close