Meteorologii au emis noi avertizări de ploi abundente și spun că se vor acumula cantități de apă chiar și de peste 200l/m².
Vremea a făcut prăpăd în Italia. Bilanţul deceselor ajuns la 14 și peste 30.000 de oameni au fost evacuați din zonele acoperite de ape și distruse de alunecările de teren.
Naty Badea, corespondent Antena 3 CNN în Italia, a explicat cum se desfășoară operațiunile de salvare din zonele devastate de inundații.
Italia se confrunta cu cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani.
"Situația continuă să fie dramatică în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Mii de salvator voluntari, dar și armata, continuă să acționeze zi și noapte pentru a pune în siguranță persoanele aflate în zonele calamitate, în localitățile inundate de ape.
Chiar și în această noapte, și în această dimineață, în provincia Ravena au fost evacuate persoane din cauza alunecărilor de teren și a cauza apelor care vin dinspre Bologna spre mare și continuă să inunde localitățile pe care le întâlnesc în cale. Sunt peste 20.000 de persoane sinistrate, peste 20.000 de persoane care nu au încă apă și curent electric.
Noi avertizări de vreme severă în zonele deja distruse de inundațiile din Italia
De mai bine de 3 zile, autoritățile acționează și încearcă să ajungă la cei sinistraşi să le dea mâncare și apă. Recoltele sunt compromise, 5.000 de ferme agricole se pare că sunt sub ape şi au recoltele compromise pe următorii 5 ani.
În Emilia, Romagna trăiesc 100.000 de români, iar în zona Lugo din Romagna, inundată ieri, trăiesc aproximativ 2.000 de români.
Comunicarea cu ei este destul de grea pentru că nu au curent electric și trebuie să meargă mai mulți kilometri pentru a ajunge la alte persoane care au curent electric ca să-și încarce telefoanele mobile.
Bilanțul deceselor a ajuns la 14. Peste 30.000 de persoane evacuate
Nu au apă curentă și nici curent electric. Pe de altă parte, străzile sunt închise și inundate în acest moment. A și plouat din nou astăzi, ceea ce este o adevărată dramă. Supermarket-urile sunt goale pentru că locuitorii și-au făcut provizii de teama unor noi alunecări de teren și de teama unor noi ploi, astfel încât să reziste cât mai mult timp să își facă provizii.
Pe de altă parte, la supermarket-uri nu mai poți plăti cu cardul, pentru că nu există curent electric și ești obligat să plătești cu bani cash, şi mulţi dintre ei nu mai au această opțiune.