Antena 3 CNN Externe Italia. 4 copii rromi de origine română au murit într-un incendiu (VIDEO)

Italia. 4 copii rromi de origine română au murit într-un incendiu (VIDEO)

Italia. 4 copii rromi de origine română au murit într-un incendiu <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Aug 2007   •   11:32

Patru copii rromi de origine română au murit vineri noapte într-un incendiu izbucnit într-o tabără de rromi de la periferia localităţii Livorno, din centrul Italiei. Cei patru copii, trei băieţi şi o fată, erau fraţi. Părinţii lor au dispărut de la locul incendiului. Poliţia italiană a stabilit că incendiul a fost accidental şi că este posibil să fi izbucnit de la instalaţia de electricitate improvizată a barăcii în care trăia familia.

Nu este exclus însă ca părinţii celor patru copii să fie de vină pentru manipularea neglijentă a surselor de foc. Familia se stabilise în tabăra improvizată, compusă din 4-5 barăci, de circa 2 luni. Deşi localnicii au reclamat în mod repetat la poliţie că locuitorii taberei de rromi deranjează ordinea publică, carabinierii au exclus varianta unei acţiuni intenţionate, în cazul incendiului de vineri noapte.

Consulatul General al României în Italia a înfiinţat o celulă de criză şi a declanşat procedurile pentru repatrierea celor 4 victime. Primăria din Livorno a decretat doliu public în ziua funeraliilor copiilor români. Ceremoniile festivalului Effeto Veneţia, care urmau să aibă loc sâmbătă seară în oraş, au fost suspendate.

IMAGINI DURE DE LA LOCUL INCENDIULUI:

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close