Antena 3 CNN Externe Istoria Holocaustului şi a nazismului, predată cu ajutorul benzilor desenate (VIDEO)

Istoria Holocaustului şi a nazismului, predată cu ajutorul benzilor desenate (VIDEO)

Istoria Holocaustului şi a nazismului, predată cu ajutorul benzilor desenate <font color=red>(VIDEO)</font>
08 Feb 2008   •   09:16

Istoria Holocaustului şi a regimului nazist, predată cu ajutorul benzilor desenate. Este proiectul pe care doresc să-l pună în aplicare autorităţile şcolare din Germania. Chiar dacă poate părea nepotrivită, ideea a fost foarte bine primită atât de elevi, cât şi de istoricii de specialitate. Elevii câtorva licee germane vor avea, în curând, de consultat, în locul manualului de istorie, un album de benzi desenate. Şi asta, chiar la orele consacrate unui subiect foarte delicat, mai ales în Germania: persecutarea şi exterminarea evreilor sub regimul lui Adolf Hitler.

Proiectul este susţinut chiar de urmaşii victimelor Holocaustului, ca şi de istoricii care speră că benzile desenate vor atrage interesul elevilor pentru această epocă neagră a istoriei ţării.

?Din experienţa noastră, elevilor şi în general tinerilor nu le mai place să citească volume groase de istorie. În plus, mulţi copii de şcoală nu ştiu prea bine să citească şi foarte mulţi au probleme cu învăţarea istoriei, mai ales în clasele cu mulţi imigranţi?, a explicat directorul centrului Anne Frank, Thomas Heppener.

Albumul, editat de un centru de studii asupra Holocaustului, povesteşte ascensiunea lui Hitler la putere şi tragedia unei familii de evrei, din care o parte îşi găseşte sfârşitul la Auschwitz.

După câteva lecţii de probă, reacţiile sunt foarte favorabile. Cursurile experimentale vor începe săptămâna viitoare în cinci şcoli din Berlin, iar dacă vor avea succes, vor fi extinse în toată ţara.

ISTORIE ILUSTRATĂ A HOLOCAUSTULUI, ÎN SCOP DIDACTIC

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close