O simplă plimbare cu bicicleta i-a alertat pe poliţiştii din Maine. Asistenta plasată în carantină, ce a revenit recent din Sierra Leone, a ieşit la plimbare, alături de iubitul ei. Cei doi au fost urmăriţi pas cu pas de două echipaje de poliţie, dar şi de o armată de jurnalişti timp de o oră.
Deşi testele au indicat că ea nu este purtătoare a virusului, autorităţile se luptă în instanţă pentru a o obliga să stea în carantină.
În capitala Liberiei, ţara care a înregistrat cele mai multe decese provocate de febra hemoragică, nemţii au ridicat un centru de tratament pentru cei infectaţi. Acesta poate găzdui până la 44 de pacienţi.
Isteria precauţilor excesive, din cauza epidemiei de Ebola, a cuprins şi Coreea de Nord. Phenianul va impune, în curând, un regim de carantină pentru toţi străinii ce pătrund pe teritoriul său.
Indiferent de unde vin, străinii vor sta izolaţi timp de 21 de zile, perioadă în care pot apărea simptomele virusului ucigaş, ce sunt similare cu cele ale unei banale gripe. Chiar şi personalul diplomatic va fi plasat în carantină chiar în misiunea de care aparţine. Boala devine contagioasă abia la apariţia primelor simptome.
Aproape cinci mii de oameni au decedat din cauza febrei hemoragice, de la izbucnirea epidemiei până acum, din cele aproximativ 14 mii de cazuri de infectare înregistrate.