Antena 3 CNN Externe Istanbul. Un bloc s-a prăbuşit peste locatari

Istanbul. Un bloc s-a prăbuşit peste locatari

Istanbul. Un bloc s-a prăbuşit peste locatari
21 Feb 2007   •   08:28

Catastrofă la Istanbul. Cel puţin 2 oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 20 au fost răniţi în urma prăbuşirii unui bloc de locuinţe cu 5 etaje. Numărul victimelor ar putea creşte, deoarece se crede că alte câteva persoane au fost îngropate sub dărâmături. Clădirea s-a prăbuşit la puţin timp după miezul nopţii. Guvernatorul oraşului Istanbul spune că blocul avea 27 de locatari, dar alte surse vorbesc despre cel puţin 30 de persoane. Doar câţiva oameni au avut norocul să scape nevătămaţi, pentru că au reuşit să fugă din clădire la primele semne ale dezastrului.

Alţi locatari au rămas însă blocaţi în casa scărilor şi s-au ales cu răni mai mult sau mai puţin grave. Echipele de salvare, ajutate de câini specializaţi, şi-au continuat toată noaptea eforturile, la lumina reflectoarelor, în speranţa de a mai aduce la lumină supravieţuitori.

Cauzele prăbuşirii imobilului nu au fost încă stabilite. La Istanbul, catastrofele de acest gen sunt provocate mai ales de cutremurele destul de frecvente, care au adesea urmări devastatoare. Specialiştii au avertizat în repetate rânduri că foarte multe clădiri din Istanbul nu respectă normele de siguranţă. Unii experţi avansează cifra de 50.000 de imobile care ar trebui demolate. Alte sute de mii de case au nevoie urgentă de consolidare.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close