Antena 3 CNN Externe Israelul şi Egiptul au întărit măsurile de securitate în zona de frontierã

Israelul şi Egiptul au întărit măsurile de securitate în zona de frontierã

Israelul şi Egiptul au întărit măsurile de securitate în zona de frontierã
25 Ian 2008   •   15:01

Tensiunea creşte la graniţa dintre Gaza şi Egipt, trecută liber de palestinieni după distrugerea gardului de separaţie, acum două zile. Punctul de trecere de la Rafah va fi închis în această după-amiază, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene. Poliţiştii de frontieră au restricţionat deja accesul palestinienilor din Gaza. Poliţia egipteană a început, vineri dimineaţă, să închidă punctul de trecere de la Rafah.

În ultimele două zile, zeci de mii de palestinieni au trecut graniţa, după explozia mai multor bombe care au deschis breşe în zidul ridicat pe frontieră. Pe jos, în maşini sau cu atelaje, palestinienii din Gaza au forţat punctul de trecere, pentru a face rost de provizii. Blocada totală impusă, săptămâna trecută, de statul evreu, a adus Fâşia Gaza în pragul unei crize umanitare.

Punctul de trecere de la Rafah este singura legătură a Fâşiei Gaza cu restul lumii. Cu toate acestea, zidul dărâmat în urmă cu două zile a fost înconjurat, astăzi, de sârmă ghimpată. Forţele egiptene au încercat să restricţioneze accesul palestinienilor.

Tensiunile au fost alimentate şi de raidurile lansate de aviaţia israeliană în sudul oraşului Rafah, în cursul nopţii trecute. Între timp, extremiştii palestinieni şi-au reluat în forţă atacurile în Cisiordania. Doi palestinieni şi un poliţist israelian au fost ucişi în două atacuri separate, la Ierusalim şi într-o colonie evreiască.

Antena 3


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close