Antena 3 CNN Externe Israelul reacționează la o zi după exploziile din Liban, soldate cu 12 morți și mii de răniți

Israelul reacționează la o zi după exploziile din Liban, soldate cu 12 morți și mii de răniți

Atac israelian la granita cu Libanul
Urmările unui tir efectuat de armata israeliană asupra unei localități de la granița de sud a Libanului în august 2024. Sursă foto: Hepta / DPA Images
de A.I.    |    18 Sep 2024   •   14:16

Armata israeliană a crescut nivelul de alertă, după ce mii de pagere folosite de membrii Hezbollah au explodat aproape simultan, marți după-amiază, în Liban și Siria, relatează Agerpres.

Un anunț făcut, miercuri, de postul de radio al armatei israeliene arată că apărarea antiaeriană și serviciile de informații militare din această țară se află în alertă maximă.

De asemenea, o unitate de elită va fi mutată din Fâșia Gaza la granița cu Libanul, a menționat sursa citată, care a adăugat că, în cursul nopții, au avut loc consultări la sediul din Tel Aviv al armatei israeliene, pentru evaluarea situației.

Comandamentul frontului intern, care se ocupă de protecția civililor în timp de război și de situații de urgență, nu a emis încă noi recomandări către populație.

Statul evreu anticipează o acțiune de răzbunare din partea grupării militante pro-iraniene, activă în sudul Libanului.

Guvernul libanez și Hezbollah au acuzat, de altfel, încă din primele ore de după explozii, implicarea Israelului în incident iar organizația militantă a promis să se răzbune pentru moartea a cel puțin 12 persoane ucise în deflagrații, în timp ce alte aproape 3.000 au fost rănite.

Pagerele explozive folosite de membrii Hezbollah purtau marca unui producător taiwanez, Gold Apollo.

Acesta a negat, însă, că ar fi fabricat dispozitivele respective și a indicat, în schimb, un partener european, căruia i-a permis să producă sub bradul său astfel de mijloace de comunicații.

×
Subiecte în articol: Israel Hezbollah pagere razbunare
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close