Antena 3 CNN Externe Israelul confirmă că l-a ucis pe succesorul lui Hassan Nasrallah la șefia Hezbollah, după 18 zile de la atacul din Beirut

Israelul confirmă că l-a ucis pe succesorul lui Hassan Nasrallah la șefia Hezbollah, după 18 zile de la atacul din Beirut

Hashem Safieddine
Israelul a confirmat moartea lui Hashem Safieddine, succesorul lui Hassan Nasrallah la conducerea Hezbollah, la 18 zile de la uciderea acestuia într-un raid aerian la Beirut. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    23 Oct 2024   •   01:34

Hashem Safieddine, vărul defunctului lider Hezbollah, Hassan Nasrallah și potențialul succesor al acestuia la conducerea grupării pro-iraniene, a fost ucis de Israel într-un bombardament la Beirut.

Bombardamentul a avut loc pe 4 octombrie, dar confirmarea a fost făcută de IDF abia marți noaptea, după 18 zile, relatează Times of Israel.

În urma raidului israelian de atunci, au fost uciși atât Safieddine, care era șeful Consiliului Executiv al Hezbollah, cât și șeful diviziei de informații a grupării, Hussein Ali Hazima.

Lovitura din 4 octombrie a vizat cartierul general al structurii de informații a Hezbollah, situat în subteran, în suburbia Dahiyeh din sudul Beirutului, potrivit IDF.

Conform armatei israeliene, mai mult de 25 de membri ai serviciului de informați Hezbollah se aflau în sediul central în momentul atacului.

Hashem Safieddine nu a mai dat niciun semn de viață de la lovitura din Dahiyeh, iar în presa israeliană și internațională s-a speculat că a fost ucis, fără a exista, până marți, vreo confirmare.

De asemenea, premierul israelian a afirmat pe 8 octombrie că "succesorul lui Hassan Nasrallah" a fost ucis, dar nu l-a nominalizat, în timp ce ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a opinat că Safieddine este "probabil" mort.

El a fost desemnat drept terorist de către Departamentul de Stat al SUA în anul 2017.

După confirmarea uciderii lui Safieddine, șeful Statului Major al IDF, generalul-locotenent Herzi Halevi, a reînnoit avertismentul că Israelul va ajunge la toți dușmanii săi.

"Am ajuns la (Hassan) Nasrallah, la înlocuitorul său și la cea mai mare parte a conducerii Hezbollah. Vom ști cum să ajungem la oricine amenință securitatea cetățenilor Israelului", a spus acest oficial militar.

×
Parteneri
x close