Antena 3 CNN Externe Israelul a ucis doi lideri de rang înalt ai Hamas într-un atac aerian în Cisiordania. Momentul a fost filmat

Israelul a ucis doi lideri de rang înalt ai Hamas într-un atac aerian în Cisiordania. Momentul a fost filmat

lideri hamas ucisi israel
Cei doi lideri Hamas au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra vehiculului lor în Jenin | Sursă colaj foto: X
de A.S.    |    18 Aug 2024   •   11:45

Israelul a anunțat că a ucis sâmbătă doi lideri de rang înalt ai Hamas într-un atac aerian asupra vehiculului lor în Jenin, în Cisiordania ocupată, susținând că aceștia erau implicați în uciderea unui israelian, potrivit The Times of Israel.

O declarație comună a Agenției de Securitate Israeliană și a Forțelor de Apărare Israeliană i-a identificat pe militanți ca fiind Ahmed Abu Ara și Rafet Dawasi, ambii din districtul de nord al Cisiordaniei, din apropierea Jenin.

Într-o declarație, aripa militară a Brigăzilor Al-Qassam ale Hamas a exprimat regretul pentru moartea celor doi luptători într-un atac aerian israelian asupra vehiculului lor în Jenin.

Declarația israeliană a subliniat că cei doi militanți au fost implicați în planificarea unui atac cu arme de foc săptămâna trecută în Valea Iordanului din Cisiordania, în care un bărbat israelian, Yonatan Deutsch, a fost ucis.

Autoritățile israeliene au spus că, pe 11 august, oameni înarmați palestinieni au deschis focul pe un drum principal din Cisiordania ocupată, ucigând o persoană și rănind alta.

Mai târziu în acea zi, Brigăzile Al-Qassam au anunțat că luptătorii lor din Cisiordania au ucis un soldat israelian în apropierea așezării Mehola din Valea Iordanului și că s-au întors la bazele lor în siguranță.

Hamas a declarat că operațiunea a fost o răzbunare pentru lovitura israeliană asupra unei școli din Gaza, unde palestinienii strămutați se adăposteau, incident care a provocat moartea a cel puțin 90 de persoane.

Violența din Cisiordania a escaladat de la izbucnirea războiului din Gaza între Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas în octombrie, fiind înregistrate mai multe raiduri israeliene, acte de violență ale coloniștilor evrei și atacuri palestiniene.

Într-o acțiune condamnată de Statele Unite, Regatul Unit și Franța, coloniști israelieni au ucis cel puțin un palestinian joi, într-un atac asupra unui sat din apropierea orașului Qalqilya din Cisiordania.

Cele mai recente violențe din Cisiordania coincid cu reluarea unei noi runde de discuții la Doha, menită să pună capăt celor 10 luni de lupte din Gaza, ce urmează să înceapă săptămâna viitoare.

Războiul din Gaza și escaladarea violenței din Cisiordania riscă să se transforme într-un conflict regional mai amplu, implicând Iranul și reprezentanții săi din regiune, inclusiv Hezbollah din Liban și Houthi din Yemen.

×
Subiecte în articol: Israel IDF atac aerian lideri hamas
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close