Antena 3 CNN Externe Israelul a lansat autobuze SPECIALE pentru palestinieni. Iniţiativa este privită ca o pavare spre APARTHEID

Israelul a lansat autobuze SPECIALE pentru palestinieni. Iniţiativa este privită ca o pavare spre APARTHEID

Israelul a lansat autobuze SPECIALE pentru palestinieni. Iniţiativa este privită ca o pavare spre APARTHEID
05 Mar 2013   •   13:32

Guvernul israelian va lansa autobuze speciale, care vor transporta DOAR pasageri israelieni. Respectivele mijloace de transport public vor circula între West Bank şi Israel, informează The Guardian.

Teoretic, toată lumea va putea folosi aceste noi autobuze, dar Ministerul Transporturilor de la Tel Aviv, încurajează palestinienii să circule cu mijloacele companiei Afikim, în loc să folosească aceleaşi rute folosite de israelieni.
Promovarea noilor rute şi autobuze va fi făcută exclusiv în limba arabă.

Potrivit oficialilor israelieni, măsura este menită să îmbunătăţească serviciile de transport ale navetiştilor palestinieni.
Autobuzele speciale vor circula între oraşele Qalqilya şi Tel Aviv.

Pentru a putea intra pe teritoriul israelian, cetăţenii palestinieni au nevoie de permise de muncă, eliberate de Armata Israeliană.

Până de curând, palestinienii foloseau microbuze şi taxiuri, dar odată cu creşterea numărului celor care muncesc în Israel, cei mai mulţi dintre ei călătoreau în aceleaşi autobuze cu israelienii.

Conform legii, nimeni nu are dreptul să interzică cuiva să folosească transportul public. Cu toate acestea, mai multe oraganizaţii, care apără drepturile civile, susţin că celor mai mulţi palestinieni nu li se permitea să călătorească în aceleaşi autobuze cu israelienii, iar noua iniţiativă încurajează segregarea socială şi îndreaptă Israelul spre un nou Apartheid.

×
Subiecte în articol: palestina Tel Aviv
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close