Doi poliţişti egipteni au fost răniţi în apropierea graniţei dintre Egipt şi Fâşia Gaza, după un atac aerian isrelian. Un grup de soldaţi israelieni şi de civili a fost ţinta unor focuri de armă într-o regiune muntoasă de la graniţa cu Siria. Armata israeliană a depus o plângere la ONU în urma acestui incident.
Armata israeliană a continuat să bombardeze oraşul Gaza, în pofida eforturilor în plan dilpomatic pentru oprirea războiului. În timpul opririi focului au fost auzite explozii în oraşul Gaza şi în nordul teritoriului palestinian. Potrivit unor martori, tiruri de artilerie au avut loc în estul oraşului Gaza şi la Jabaliya.
Israelul a decis continuarea ofensivei terestre în Fâşia Gaza ignorând rezoluţia Consiliului de Securitate, care cerea încetarea imediată a focului - rezoluţie de care reprezentanţii organizaţiei radicale Hamas au declarat că nu se consideră vizaţi.
Israelinii au susţinut că nu pot accepta un armistiţiu fără încetarea atacurilor Hamas. Israelul a anunţat totuşi de miercuri întreruperi ale bombardamentelor în Fâşia Gaza timp de trei ore pe zi pentru a permite populaţiei să beneficieze de ajutor umanitar, avertizând totuşi că va răspunde la atacuri ale militanţilor palestinieni.
În multe părţi ale globului, au fost organizate proteste de amploare faţă de războiul israeliano-palestinian. Cei mai vehemenţi au fost francezii.
Peste 30.000 de oameni au ieşit în stradă, la chemarea unor sindicate, partide de stânga şi asociaţii neguvernamentale. La sfârşitul manifestaţiei, grupuri de tineri s-au luat la bătaie cu poliţia şi au ars motocicletele parcate în zonă.
Aproape 100.000 de oameni s-au adunat în Hyde Park din Londra, pentru a susţine cauza palestiniană. Spiritele s-au încins în faţa ambasadei israeliene, unde manifestanţii au încercat să forţeze barierele de securitate şi i-au atacat pe poliţişti cu tot ce le-a venit în mână.
Demonstraţii împotriva războiului au mai avut loc în Spania, Italia, Canada, Statele Unite, ţările nordice şi chiar în Israel.
Antena 3