Antena 3 CNN Externe Israelul a atacat o școală din Gaza. Cel puțin cinci oameni, printre care și doi copii, au fost uciși: „Era folosită de Hamas”

Israelul a atacat o școală din Gaza. Cel puțin cinci oameni, printre care și doi copii, au fost uciși: „Era folosită de Hamas”

scoala din gaza
Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură precisă” asupra şcolii, vizând luptători din mişcarea islamistă palestiniană Hamas. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    14 Sep 2024   •   22:36

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac aerian israelian care a vizat o şcoală transformată în refugiu, în oraşul Gaza, a anunţat protecţia civilă locală, armata israeliană susţinând că a vizat luptători ai Hamas, transmite Agerpres.

„Cinci martiri, între care doi copii şi o femeie, au fost scoşi de sub dărâmături după ce avioanele de război israeliene au lovit şcoala Shuhada al-Zeitoun (nord) cu două rachete”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal.

Şcoala găzduieşte mii de palestinieni strămutaţi, a spus el, adăugând că mai multe persoane au fost rănite de focurile de armă.

AFP a precizat că nu a putut verifica în mod independent bilanţul victimelor.

Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură precisă” asupra şcolii, vizând luptători din mişcarea islamistă palestiniană Hamas, împotriva căreia este angajată într-un război mortal din 7 octombrie.

„Incinta şcolii a fost folosită de teroriştii Hamas pentru a planifica şi efectua atacuri teroriste împotriva trupelor israeliene şi a statului Israel”, a transmis armata într-un comunicat.

Armata a vizat mai multe şcoli transformate în adăposturi în ultimele luni

Armata a vizat mai multe şcoli transformate în adăposturi în ultimele luni, acuzând Hamas că le foloseşte pentru a ascunde luptători în rândul populaţiei civile, lucru pe care mişcarea palestiniană îl neagă.

Miercuri, un atac israelian asupra unei şcoli administrate de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) şi situată în oraşul central Nuseirat a ucis cel puţin 18 persoane, conform Apărării Civile.

Israelul a susţinut că a vizat „terorişti”, în timp ce oficialii ONU au declarat că şase dintre colaboratorii organizaţiei se numără printre victime.

Atacul Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, care a declanşat războiul, s-a soldat cu 1.205 morţi, majoritatea civili, conform unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale israeliene, care includ şi ostatici ucişi în captivitate.

Campania militară israeliană de represalii s-a soldat cu cel puţin 41.182 de morţi, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, care nu precizează ponderea luptătorilor şi ponderea civililor ucişi.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close