Antena 3 CNN Externe Israelul a anunţat că e pregătit de un eventual război cu Iran

Israelul a anunţat că e pregătit de un eventual război cu Iran

Israelul a anunţat că e pregătit de un eventual război cu Iran
11 Iul 2008   •   10:13

Testul rachetelor balistice efectuat de Iran a încins spiritele pe plan mondial. Israelul a anunţat că e pregătit de un eventual război, iar Statele Unite sunt decise să-şi spijine aliatul. Asta după ce Iranul anunţase că cel puţin una dintre rachete este capabilă să lovească Israelul. Iar în tot acest context, preţul petrolului ameninţă să atingă noi recorduri.

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a firmat clar că ţara sa e pregătită de un război cu Iranul. “Israelul e cea mai puternică naţiune din regiune şi a dovedit în trecut că nu-i este teamă să acţioneze când sunt la mijloc interesele sale vitale”, a spus Barak. Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, aflată în vizită în Georgia a declarat şi ea că Statele Unite sunt pregătite să-şi susţină aliaţii.

Pe de altă parte, ţările exportatoare de petrol au avertizat asupra unei crize a combustibililor dacă Iranul, al treilea exportator din OPEC, va fi atacat.

În acelaşi timp, Iranul a anunţat că a efectuat noi teste cu rachetă în Golful Persic, joi, pentru cea de-a treia zi consecutivă. “În cea de-a treia zi de manevre ale Marelui Profet în Golful Persic, evenimentele cele mai importante au fost lansarea de rachete sol-mare şi sol-sol, precum şi de rachete mare-sol”, potrivit site-ului televiziunii iraniene.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close