Antena 3 CNN Externe Israelienii efectuează incursiuni armate în Fâşia Gaza

Israelienii efectuează incursiuni armate în Fâşia Gaza

Israelienii efectuează incursiuni armate în Fâşia Gaza
15 Sep 2007   •   15:44

O unitate a armatei israeliene a efectuat sâmbătă dimineaţă o nouă incursiune în nordul Fâşiei Gaza. Zeci de vehicule blindate au intrat în Beit Hanoun, în cadrul unei operaţiuni pe care armata israeliană o califică drept ?de rutină?. Incursiunea survine pe fondul unor tensiuni în Fâşia Gaza, unde militanţii Hamas sunt gata să facă faţă unor posibile represalii israeliene, după un atac masiv cu rachete lansat de palestinieni, acum 4 zile.

Incursiunea israelienă de la frontieră a fost precedată de o o alta, în sudul Fâşiei Gaza, împotriva grupărilor armate suspectate de implicare în atacuri anti-israeliene. Tensiunea a crescut în Gaza, pe fondul temerilor că armata statului evreu ar putea declanşa o operaţiune de proporţii împotriva militanţilor Hamas. Aceştia se antrenează de altfel pentru o posibilă ripostă. Aripa armată a Hamas, Brigăzile Ezzedin Al-Qassam se declară gata să apere teritoriul Fâşiei Gaza împotriva unei riposte pe scară largă. La Beit Lahiya, mii de luptători sunt antrenaţi şi echipaţi pentru a face faţă oricărui atac israelian.

Situaţia s-a tensionat brusc între palestinieni şi israelieni, după atacul cu rachetă din 11 septembrie, lansat de militanţi asupra unei baze militare israeliene, soldat cu rănirea a 35 de soldaţi. Atacul a fost revendicat în comun de Comitetul de Rezistenţă Populară şi Jihadul Islamic. Premierul israelian Ehud Olmert a promis imediat o rispostă dură împotriva militanţilor palestinieni din Gaza.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close