Antena 3 CNN Externe Israelul recunoaște indirect că l-a ratat, din nou, pe Mohammed Deif, liderul militar al Hamas, în urma unei lovituri în Gaza soldate cu peste 90 de morți

Israelul recunoaște indirect că l-a ratat, din nou, pe Mohammed Deif, liderul militar al Hamas, în urma unei lovituri în Gaza soldate cu peste 90 de morți

Khan Younis
Imagine de la locul raidului israelian efectuat sâmbătă, 13 iulie, de Israel în apropiere de Khan Younis. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   19:41

Armata israeliană a anunțat, duminică, uciderea unui important comandant militar al mișcării islamiste Hamas într-un raid aerian care a avut loc sâmbătă, în sudul Fâşiei Gaza, transmite Agerpres citând AFP şi Reuters.

"Aviația militară israeliană l-a eliminat pe comandantul brigăzii Hamas din Khan Younis, Rafa Salameh, în acestui oraș. Salameh era unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Mohammed Deif, comandantul aripii militare a Hamas", se arată într-un comunicat al forțelor militare ale statului evreu.

Sâmbătă, la scurt timp după lovitura din Khan Younis, Israelul a confirmat că i-a vizat pe Mohammed Deif şi pe Rafa Salameh. În cursul serii de ieri, premierul Benjamin Netanyahu, care a autorizat acest atac, a recunoscut că nu poate spune sigur dacă Deif a fost ucis și a adăugat că responsabilii militari evrei lucrează pentru confirma această informație.

Statul evreu îi consideră pe Mohammed Deif și pe Rafah Salameh drept organizatori ai masacrului din 7 octombrie 2023, în care comandouri palestiniene din Gaza au intrat în Israel și au ucis aproximativ 1.200 de persoane.

"Lovitura (de sâmbătă) a fost efectuată într-o zonă închisă, gestionată de Hamas şi unde, conform informațiilor noastre, erau prezenți doar teroriști Hamas și nu se afla niciun civil", a menționat armata israeliană.

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a spus, la rândul său, că raidul israelian de sâmbătă a ucis 92 de palestinieni din tabăra de strămutați de la al-Mawasi, în apropiere de Khan Younis, victimele fiind în principal femei şi copii.

În plus, un lider palestinian de rang înalt a anunțat că Mohammed Deif este în viață.

"Este bine şi supraveghează direct operațiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas - n.r.) şi rezistența", a spus el, sub condiția anonimatului.

Doi oficiali ai mișcării islamiste palestiniene au declarat că Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza, în urma atacului israelian de sâmbătă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close