Antena 3 CNN Externe Israel. Ministrul de finanţe s-a autosuspendat

Israel. Ministrul de finanţe s-a autosuspendat

Israel. Ministrul de finanţe s-a autosuspendat
22 Apr 2007   •   16:57

Ministrul israelian de Finanţe, Avraham Hirchson, a anunţat duminică autosuspendarea din funcţie pentru 3 luni, pentru a putea fi anchetat într-un dosar de fraudă. Hirchson este suspectat că a ascuns o sustragere de fonduri din 2003, în perioada în care era liderul unei organizaţii sindicale. Anunţul, care pune într-o lumină destul de proastă cabinetul israelian, a fost făcut de şeful guvernului, la reuniunea săptămânală. ?În acestă dimineaţă, premierul m-a sunat şi mi-a spus că doreşte să să se autosuspende temporar, până la finalizarea investigaţiei în acest caz. Am acceptat?, declara primul ministru israelian, Ehmud Olmert. ,

Şeful portofoliului de la Finanţe este acuzat că a ştiut că unul dintre angajaţii săi, din perioada în care era lider sindical, a sustras circa 5,6 milioane de şekeli, echivalentul a 1,3 milioane de dolari, din conturile organizaţiei, pentru a acoperi jocurile financiare ale fratelui săi, pe piaţa neagră. Hirchson l-a demis pe angajat, dar nu a informat poliţia despre incident. Devenit ministru, Hirchson este anchetat acum pentru complicitate la fraudă.

Oficialul a fost chestionat de patru ori în patru luni de poliţiştii din cadrul Secţiei Economice. Gestul său de a se autosuspenda a fost bine primit de opinia publică şi societatea civilă. Avocatul său a precizat că ministrul nu va demisiona din funcţie, ci că se va retrage temporar. Premierul nu a anunţat pe moment nici un înlocuitor pentru şeful Finanţelor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close