Antena 3 CNN Externe Israel. Grădiniţă evacuată în urma unui atac palestinian

Israel. Grădiniţă evacuată în urma unui atac palestinian

Israel. Grădiniţă evacuată în urma unui atac palestinian
03 Sep 2007   •   15:44

După ce o rachetă palestiniană a căzut în apropierea unei grădiniţe din oraşul israelian Sderot, clădirea a fost evacuată. Luni dimineaţă, mamele au venit să-şi ia copiii acasă, iar cursurile au fost suspendate. Grupararea radicală Jihadul islamic a revendicat acest atac. Racheta care a aterizat în apropierea unităţii şcolare a provocat panică în rândul părinţilor şi al angaţilor de la grădiniţă. Din fericire, nici unul dintre cei 15 copii aflaţi la grădiniţă în acel moment nu a fost rănit. Copiii însă s-au speriat şi au început să plângă.

Chiar dacă este doar a doua zi de şcoală, comitetul de părinţi a decis să nu-şi mai aducă copiii la grădiniţă până nu se clarifică situaţia. Ei sunt supăraţi şi pe autorităţile israeliene care nu pot asigura securitatea cetăţenilor.

Preşedintele Asociaţiei de părinţi a declarat ?anul şcolar închis. Nu mai putem ţine cursurile. Ţin să-i mulţumesc pentru asta premierului terorist, Ehud Olmert şi ministrului educaţiei. Nu vom continua anul şcolar?.

Grădiniţa de copii se situează în sudul oraşului israelian, Sderot. Localitatea, aflată la mai puţin de 2 kilometri de graniţa cu Fâşia Gaza, este adesea ţinta militanţilor palestinieni.

Armata israeliană spune că numai luni, au explodat un număr de şapte rachete în zonă. Gruparea militantă Jihadul Islamic se face responsabilă de aceste atacuri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close