Antena 3 CNN Externe Israel confirmă că a negociat cu Iran

Israel confirmă că a negociat cu Iran

Israel confirmă că a negociat cu Iran
23 Oct 2009   •   15:15

Oficiali ai Comisiei israeliene pentru Energie Aromică şi Iran au avut recent discuţii, a arătat o purtătoare de cuvânt a comisiei.

Presa israeliană raporta anterior că reprezentanţi ai Comisiei s-au întâlnit cu oficialii iranieni luna trecută la Cairo pentru a discuta despre Orient Mijlociu neînarmat nuclear.

"Este adevărata," arăta purtătoarea de cuvânt Yael Doron, adăugând totuşi că nu a existat o "discuţie faţă în faţă." Aceasta a refuzat să ofere detalii, subliniind doar că acestea s-au încadrat într-un cadru mai larg referitor la Orientul Mijlociu, şi nu doar problema nucleară iraniană.
Pe de altă parte, Iran a negat că ar fi avut discuţii nucleare cu statul evreu.

Publicaţia Haaretz scrie că oficialii au discutat posibilitatea de a declara Orientul Mijlociu o zonă liber-nucleară în timpul acestor discuţii din septembrie, primele oficiale din 1979.

Haaretz notează că Meirav Zafary-Odiz, directorul de politică şi control al armamanetului al Comisiei israeliene, şi Ali Asghar Soltanieh, delegat al Iranului la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (IAEA,) s-au întâlnit de câteva ori în Cairo la sfârşitul lui septembrie.
La întâlnire ar mai fi participat reprezentanţi ai Ligii Arabe, Iordania, Egipt, Tunisia, Turcia, Maroc, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, dar şi reprezentanţi din SUA şi UE.
"Această miniciune este o operaţune psihologică menită a afecta succesul constant al diplomaţiei dinamice a Iranului la negocierile de la Geneva şi Viena," arăta oficialul organizaţiei nucleare iraniene Ali Shirzadian .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program nuclear iranian
Cele mai noi știri
Parteneri
x close