Antena 3 CNN Externe Israel cere ONU să suspende planurile pentru o anchetă internaţională

Israel cere ONU să suspende planurile pentru o anchetă internaţională

Israel cere ONU să suspende planurile pentru o anchetă internaţională
22 Iun 2010   •   08:00



 

 

 

Ministrul israelian al apărării a cerut şefului ONU să suspende planurile pentru o anchetă independentă susţinută de ONU în cazul raidului militar israelian asupra unui convoi umanitar pentru Gaza.

După o întâlnire cu secretarul general Ban Ki-moon, ministrul israelian Ehud Barak declara că i-a transmis lui Ban că ONU ar trebui să suspende planurile pentru o investigaţie a incidentului din 31 mai, ce a dus la moartea a nouă cetăţeni turci.

"Ne-am exprimat opinia că pentru moment, cum noi flotile sunt pregătite, este probabil mai bine ca investigaţia ONU să fie lăsată pe raft pentru o perioadă," arăta Barak.

El preciza că grupul de cinci persoane creat de Israel, ce cuprinde doi obesrvatori străini, este suficient pentru moment.

"Progresăm cu ancheta noastră independentă, despre care credem că este evident de încredere, credibilă, nepărtinitoare şi ar trebui lăsată să funcţioneze" .

Liban anunţa luni că va permite plecarea unui convoi umanitar pentru Fâşia Gaza, în pofida avertismentului din partea Israel că are dreptul să folosească toate mijloacele necesare pentru a opri navele să intre din Liban în Gaza.

Barak declara că este "puţin iresponsabil" pentru cineva să mai lase nave spre Gaza.

 

Ban declara vineri că va face în continuare presiuni pentru crearea unei comisii independente de anchetă care să aibă participare turcă şi israeliană.

 

Antena3.ro
×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close