Antena 3 CNN Externe Israel amenință Libanul cu războiul. Benny Gantz: „Va plăti prețul terorii Hezbollah”

Israel amenință Libanul cu războiul. Benny Gantz: „Va plăti prețul terorii Hezbollah”

benny gantz getty
Libanul „trebuie să se asigure că Hezbollah se oprește”, a spus Benny Gantz | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    01 Iul 2024   •   17:09

Fostul ministru al Apărării al Israelului și lider al Partidului Unității Naționale, Benny Gantz, le-a spus ambasadorilor europeni că, dacă nu se ajunge curând la un „aranjament" la granița libanezo-israeliană, Libanul, ca stat, va „plăti prețul terorii Hezbollah".

Vorbind în fața ambasadorilor europeni din Israel, liderul Unității Naționale, Benny Gantz, amenință că statul libanez va începe să plătească un preț dacă nu oprește gruparea teroristă Hezbollah să atace Israelul.

„Există un stat acolo și are un guvern", spune Gantz într-un briefing organizat de ELNET, European Leadership Network, „și nu poate ține bățul de ambele părți decât dacă vrea să îl rupă pe genunchi".

„Dacă trebuie să îl rupem, atunci o vom face", spune fostul ministru al cabinetului de război și fost șef de stat major al FDI.

„Până acum, Libanul nu a plătit prețul acestui război și în curând va începe să simtă acest lucru. Ei trebuie să se asigure că Hezbollah se oprește. Hezbollah trebuie să decidă dacă este o ramură iraniană sau o organizație libaneză și să plătească prețul pentru ceea ce vine cu asta", a declarat luni Gantz.

Hezbollah și Israelul sunt angajate în atacuri transfrontaliere din octombrie anul trecut, provocând strămutarea a zeci de mii de persoane de ambele părți și un risc tot mai mare de escaladare a unui război regional.

×
Subiecte în articol: Liban Israel Benny Gantz Hezbollah
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România a fost măturată de furtuna care a făcut ravagii și în vestul Europei
x close