Antena 3 CNN Externe Isaac Herzog este noul președinte al Israelului

Isaac Herzog este noul președinte al Israelului

Parlamentul israelian l-a ales miercuri pe Isaac Herzog, politician de centru-stânga, ca președinte al țării. Acesta îl va succeda pe Reuven Rivlin.

o_1f767472m11etug3ntuugu1eqnb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2021   •   15:17

Laburistul israelian Isaac Herzog, în vârstă de 60 de ani, a fost ales miercuri, de către deputaţi în funcţia de preşedinte al Israelului, în plină criză politică şi cu doar câteva ore înaintea expirării unui termen-limită în vederea formării unui Guvern.

Isaac Herzog, un fost lider al Partidului Laburist şi preşedinte al Agenţiei Evreieşti, devine astfel al 11-lea preşedinte al statului evreu.

El îi succedă lui Reuven Rivlin în această funcţie onorifică.

Herzog a fost ales cu 87 de voturi la 26, împotriva adversarei sale Miriam Peretz, potrivit postului paramentar de televiziune.

"Trebuie să apărăm poziția internațională a Israelului și bunul său nume în familia națiunilor, să luptăm cu antisemitismul și cu ura față de Israel și să păstrăm stâlpii democrației noastre", a declarat Herzog, după votul parlamentarilor israelieni.

Isaac Herzog este avocat, s-a născut la Tel Aviv şi a fost implicat mult timp în politică. El a devenit în 2018 preşedinte al organizaţiei de ajutor Agenţia Evreiască, ce se ocupă de imigraţia spre Israel, printre altele.

Tatăl său, Chaim Herzog, a ocupat funcţia de preşedinte al Israelului între 1983 şi 1993. Acesta a servit și ca ambasador al țării sale la Națiunile Unite.

×
Subiecte în articol: presedinte Israel alegeri isaac herzog
Parteneri
x close