Antena 3 CNN Externe Iratxe Garcia Perez a fost realesă, în unanimitate, președinte al grupului S&D, din PE

Iratxe Garcia Perez a fost realesă, în unanimitate, președinte al grupului S&D, din PE

Iratxe Garcia Perez hepta
Iratxe Garcia Perez va fi lidera celui de-al doilea grup ca mărime din Parlamentul European. Sursa foto: Hepta - DPA Images / Michael Kappeler
de Georgiana Adam    |    26 Iun 2024   •   10:16

Liderul S&D, Iratxe Garcia Perez, a fost reales în unanimitate președinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European pentru viitoarea legislatură, informează, miercuri, un comunicat de presă al formaţiunii.

Iratxe Garcia Perez va fi lidera celui de-al doilea grup ca mărime din Parlamentul European, formaţiune cu 136 de locuri.

„Social-democrații sunt gata să-și asume responsabilitatea de a oferi progresul de care cetățenii noștri au nevoie. 

Problemele stringente includ pe cei care suferă de sărăcie, șomaj, lipsă de salarii pentru un trai decent sau locuințe la prețuri accesibile.

Trebuie să progresăm și ar trebui să facem acest lucru apărând principiile și valorile social-democrației: integrarea, statul de drept și egalitatea.

Și trebuie să progresăm printr-o economie de piață, un model social care garantează educația, sănătatea și pensiile”, a declarat Garcia Perez, după ce a fost aleasă.

„Suntem pregătiți să combinăm creșterea economică cu coeziunea socială, aceasta fiind singura modalitate de a reduce inegalitatea între oameni. 

Creșterea, inovarea și competitivitatea vor avea sens doar dacă putem oferi lucrătorilor noștri locuri de muncă decente cu salarii care să crească, să investim în locuințe publice și să scoatem populația UE din sărăcie.

(...) După fiecare criză, Uniunea noastră devine mai integrată și mai unită. În plus, credem acum, mai mult ca niciodată, că unitatea este forță și că unitatea merită să luptăm pentru a ne permite să progresăm.

Da, social-democrații sunt pro-europeni și vom fi și mai mult în viitor. Prezentul și viitorul societății noastre pot și trebuie să fie mai corecte, mai prospere și mai durabile.

Să acționăm cu curaj, entuziasm și viziune. Să fim mândri de realizările noastre și să arătăm solidaritatea, pentru a progresa în construirea unei Uniuni mai corecte”, a continuat noua şefă a S&D.


 

×
Subiecte în articol: Iratxe Garcia Perez S&D
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion
x close