Antena 3 CNN Externe Iranul şochează din nou - "Homosexualii merită executaţi sau torturaţi"

Iranul şochează din nou - "Homosexualii merită executaţi sau torturaţi"

Iranul şochează din nou - "Homosexualii merită executaţi sau torturaţi"
13 Noi 2007   •   11:49

"Homosexualii merită să fie executaţi, torturaţi sau, dacă este posibil, ambele". Afirmaţia care a scandalizat întreaga lume îi aparţine liderului iranian Mohsen Yahyavi şi a fost lansată într-un context cel puţin inedit: în cadrul unei conferinţe pe teme de pace. Declaraţia reprezintă prima recunoaştere venită din partea unui politician de la Teheran că pedeapsa cu moartea este o ?soluţie? folosită de iranieni în ?eradicarea? homosexualităţii. Scandalul este cu atât mai puternic cu cât există informaţii potrivit cărora în Iran este o practică frecventă ca tinerii homosexuali să fie spânzuraţi.

Cu doar două luni în urmă, preşedintele Iranului Mahmoud Ahmadienjad a efectuat o vizită în Statele Unite, ocazie cu care s-a confruntat cu întrebări referitoare la aceste execuţii. Răspunsul a fost însă cât se poate de clar: poate în SUA există homosexuali, noi, în Iran însă, nu avem o astfel de problemă.

Spânzurarea celor care fac parte din comunităţile gay din Iran, prigonirea şi executarea lor, a adulterilor şi a celor percepuţi drept autori a unor crime morale - sunt subiecte atinse cu regularitate de presa britanică. Cel mai recent caz mediatizat de presa londoneză este cel al femeii spânzurate pentru că rămăsese însărcinată cu propriul frate. Bărbatul, în schimb, a fost absolvit după ce şi-a recunoscut vina.

Iranul, Mauritania, Arabia Saudită, Sudan, Emiratele Arabe Unite, Yemen-ul şi Nigeria aplică pedeapsa cu moartea în cazul homosexualilor, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Lesibenelor şi Homosexualilor, citată de Fox News.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close