Antena 3 CNN Externe Iranul neagă implicarea în atentatele anti-israeliene de luni: Și noi am fost vizați de atacuri teroriste

Iranul neagă implicarea în atentatele anti-israeliene de luni: Și noi am fost vizați de atacuri teroriste

Iranul neagă implicarea în atentatele anti-israeliene de luni: Și noi am fost vizați de atacuri teroriste
Foto: airforcetimes.com
de M.Z.    |    14 Feb 2012   •   08:59

Iranul neagă orice implicare a sa în atacurile care au avut loc la adresa unor diplomaţi israelieni în India şi Georgia, respingând astfel acuzaţiile premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, informează Mediafax.

„Respingem categoric acuzaţiile regimului sionist, care sunt parte a unui război de propagandă. Teheranul condamnă orice atac terorist”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Ramin Mehmanparast.

În plus, „şi Iranul a fost vizat de atacuri teroriste. Regimul sionist se bazează pe terorism de stat şi ocupaţie”, a acuzat, la rândul său, oficialul iranian.

Luni, două atacuri au vizat personalul ambasadelor israeliene din New Delhi şi Tbilisi, iar premierul Israelului a pus atentatele pe seama Iranului.

Un autovehicul al ambasadei Israelului în capitala indiană New Delhi a fost afectat de o explozie, un diplomat fiind rănit în acest incident.

Pe de altă parte, ambasada Israelului la Londra a precizat că o tentativă de atac asupra unui diplomat a avut loc şi la Tbilisi, capitala Georgiei, dar dispozitivul nu a explodat.

×
Subiecte în articol: atacuri diplomati India Georgia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close