Antena 3 CNN Externe Iranul a testat cu succes o rachetă capabilă să atingă România şi Bulgaria

Iranul a testat cu succes o rachetă capabilă să atingă România şi Bulgaria

Iranul a testat cu succes o rachetă capabilă să atingă România şi Bulgaria
17 Dec 2009   •   11:28

Teheranul a testat cu succes o versiune îmbunătăţită a unei rachete cu rază medie de acţiune ce utilizează combustibil solid. Racheta poate atinge România şi Bulgaria, relatează The Wall Street Journal.

Testarea noii rachete a avut loc pe fondul sancţiunilor economice, pe care puterile Occidentale se pregătesc să le impună Iranului din cauza programului său nuclear.

Media iraniană a scris că autorităţile au lansat o versiune îmbunătăţită a Sajjil-2, un model deja existent de rachetă cu rază medie, capabil să atingă atât Israelul cât şi ţările de la Marea Neagră, printre care şi membrii UE, România şi Bulgaria.

Teheranul a testat pentru prima oară această rachetă în luna mai, susţinând că a făcut progrese tehnologice majore în privinţa razei de acţiune. În mai Teheranul a spus că raza rachetei este de 2.000 de kilometri.

Autorităţile iraniene au spus totuşi că racheta este mai sofisticată faţă de modelele precedente, şi este propulsată cu ajutorul combustibilului solid, care o face mai uşor de detonat .

Potrivit mediei iraniene, versiunea îmbunătăţită a rachetei este mai rapidă, mai greu de reperat şi doborât, şi mai uşor de lansat.

?Rachetele noastre sunt strict defensive, în serviciul păcii şi stabilităţii din regiune. Ele nu vor fi folosite vreodată împotriva alte ţări?, a declarat ministrul de Interne iranian, generalul Ahmad Vahidi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: racheta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close