Antena 3 CNN Externe Iranul a efectuat noi teste cu rachete în Golful Persic

Iranul a efectuat noi teste cu rachete în Golful Persic

Iranul a efectuat noi teste cu rachete în Golful Persic
10 Iul 2008   •   14:58

Regimul de la Teheran a efectuat, pentru a doua zi consecutiv, teste cu rachete în Golful Persic, în pofida criticilor lansate de comunitatea internaţională. Statele Unite au cerut regimului de la Teheran să oprească imediat producţia de rachete balistice şi să înceteze testarea acestora.

Potrivit televiziunii iraniene de stat, au fost testate rachete cu rază medie şi lungă de acţiune, cu o capacitate specială, fără a menţiona exact despre ce e vorba. Testele, efectuate pe timpul nopţii, vin la o zi după o serie de exerciţii similare, efectuate tot în Golful Persic.

“Cred că toată lumea realizează care ar fi consecinţele unui conflict, de orice fel. Vă spun că această administraţie încearcă din răsputeri să asigure că strategiile care continuă să domine sunt contactul diplomatic şi economic cu Iranul şi să convingă regimul iranian să îşi schimbe politica”, a declarat Robert Gates, secretarul Apărării.

Tensiunile dintre Iran şi puterile occidentale s-au accentuat în ultimele zile după o serie de declaraţii dure formulate de ambele părţi, din cauza refuzului Teheranului de a renunţa la programul nuclear. În urmă cu două zile, un oficial iranian de rang înalt a avertizat că Iranul va lovi oraşul Tel Aviv şi navele americane staţionate în Golful Persic, dacă statul islamic va fi vizat de un atac.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close