El a precizat că acordul, conform căruia stocul iranian de uraniu slab îmbogăţit să fie trimis în Franţa şi Rusia pentru a fi transformat în combustibil nuclear, ar putea fi finalizat în două săptămâni dacă toate părţile dau dovadă de voinţa necesară.
El a declarat că discuţiile, "care vor începe în următoarele zile, se vor concentra pe acordul de schimb al combustibilului? şi vor fi conduse de misiunile diplomatice iraniene în respectivele state" .
Acordul în cauză este susţinut de ONU. Cu toate acestea, Teheran a susţinut că nu va accepta decât un schimb simultan în interiorul republicii, subliniind că nu a primit garanţii că va fi livrat combustibilul.
"În principiu, chestiunea schimbului de combustibil a fost deja acceptată. Credem că detaliile pot fi stabilite," declara Mottaki, după o conferinţă internaţională pentru dezarmare nucleară la Teheran.
El a arătat că summitul din capitala iraniană a abordat nevoia de "a crea zone fără arme de distrugere în masă, în special în Orientul Mijlociu," şi ca Israelul să se alăture Tratatului de Nonproliferare.
Conferinţa s-a deschis sâmbătă la Teheran în prezenţa reprezentanţilor a 60 de state, inclusiv China, Rusia, Pakistan, Irak, Turcia şi Franţa.
În mesajul său către summit, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad declara că puteri nucleare precum SUA ar trebui excluse din AIEA.