Antena 3 CNN Externe Iran cere AIEA să rescrie raportul nuclear

Iran cere AIEA să rescrie raportul nuclear

Iran cere AIEA să rescrie raportul nuclear
22 Feb 2010   •   01:41

Şeul comisiei de politică externă şi securitate naţională a Iranului, Alaeddin Boroujerdi, a cerut preşedintelui Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, să reconsidere raportul despre activităţile nucleare ale Iranului.

Boroujerdi a declarat că "deoarece domnul Amano va prezenta raportul în faţa Consiliului de Guvernatori ai agenţiei lunea viitoare, astfel că mai bine ar folosit ocazia pentru a schimba raportul" .

În cadrul unui raport confidenţial, care a ajuns în posesia presei, agenţia ONU aprecia că este preocuptaă de posibilele activităţi nucleare ale Iranului pentru a dezvolta o încărcătură nucleară pentru rachete.
Raportul a confirmat că Iran a produs prima tranşă de uraniu îmbogăţit de la 20 procente şi sublinia că Iran nu a dat inspectorilor ONU preavizul cerut.
Boroujerdi a catalogat raportul ca fiind "cel mai nerealist" prezentat de agenţia nucleară a ONU. El consideră că acesta este mai mult politic decât tehnic.
"Ultimele realizări ale Iranului- îmbogăţirea uraniului la 20 procente a afost oficial anunţată către AIEA şi au fost realizate sub supravegherea inspectorilor agenţiei," declara Boroujerdi .

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close