Antena 3 CNN Externe Iran. Ahmadinejad atacă Israelul, cu ocazia comemorării ayatollahului Khomeini

Iran. Ahmadinejad atacă Israelul, cu ocazia comemorării ayatollahului Khomeini

Iran. Ahmadinejad atacă Israelul, cu ocazia comemorării ayatollahului Khomeini
03 Iun 2008   •   09:37

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad revine la declaraţiile războinice la adresa Israelului şi a Statelor Unite. Într-un discurs rostit cu ocazia comemorării ayatollahului Khomeini, fondatorul republicii islamice, preşedintele le-a spus iranienilor că Israelul va fi şters de pe faţa pământului. Şi nu este pentru prima dată când Mahmoud Ahmadinejad face această declaraţie. El a stârnit indignarea internaţională în 2005, când a cerut ca Israelul să fie şters de pe hartă.

?Regimul sionist este pus la colţ acum. Cu voia lui Dumnezeu, dorinţa Ayatollahului Khomeini se va împlini şi această origine a corupţiei va fi ştearsă de pe faţa pământului?, a şocat liderul de la Teheran. Nici Statele Unite nu au fost iertate. ?Cu voia lui Dumnezeu, a bătut clopotul şi pentru anihilarea puterii satanice a Statelor Unite?, a continuat preşedintele.

Declaraţiile au fost făcute în ziua în care Iranul comemorează 19 ani de la moartea ayatollahului Khomeini, liderul revoluţiei islamice din 1979. Mii de oameni sunt aşteptaţi să se adune la mausoleul din Teheran ridicat în cinstea lui. Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenea anunţat că va rosti un discurs în memoria predecesorului său.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad i-a adus omagiul său ayatollahului Khomeini luni seară. Atacurile liderului de la Teheran îşi au explicaţia în poziţia pe care chiar Ayatollahul Khomeini o avea, faţă de Israel. După ce a venit la putere în 1979, Khomeini a rupt relaţiile cu Israelul şi a numit ţara o entitate ilegală. Ayatollahul Khomeini a fost numit omul anului de către revista Time în 1979 şi se află în topul celor mai influenţi oameni din secolul XX.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close