Antena 3 CNN Externe Iran a trimis un convoi umanitar spre Gaza. SUA îşi exprimă preocuparea

Iran a trimis un convoi umanitar spre Gaza. SUA îşi exprimă preocuparea

Iran a trimis un convoi umanitar spre Gaza. SUA îşi exprimă preocuparea
15 Iun 2010   •   03:36


Washington şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unele vase umanitare iraniene ce se îndreaptă spre Gaza şi că aceasta nu este decât o provocare iraniană menită a declanşa şi mai multă violenţă dacă Israel încearcă să le oprească precum a făcut cu flotila sub pavilion turcesc.

Departamentul american de stat şi-a exprimat scepticismul legat de adevăratele intenţii ale navelor iraniene ce au plecat recent spre Gaza. Acestea r conţine ajutoare umanitare, materiale de construcţii şi jucării.

 

?Iran nu are un rol deosebit de constructiv în Gaza. Este o ţară care divizează. Suspectez destul de puternic că intenţiile sale nu sunt de natură umaniară,? declara purtătorul de cuvânt PJ Crowley .

Acesta preciza că se concentrează eforturile pentru a vedea cum poate fi crescut nivelul de ajutor pentru Fâşia Gaza prin graniţele terestre cu Israel şi Egipt .

Întrebat dacă crede că navele umanitare ar transporta arme spre Gaza, Crowley arăta că nu ştie, dar declara: ?Rămâne o preocupare foarte legitimă pe care o are Israel. Au interceptat în trecut nave catre transportau arme şi muniţie. Dar credem că pe uscat este o metodă mult mai eficientă de a creşte asistenţa umanitară în timp ce se protejează securitatea Israelului.?

 

În acelaşi timp, la Pentagon, ofiţerul responsabil cu forţele navale americane din Mediterana, viceamiralul Harry Harris arăta că este preocupat că navele ar putea fi escortate de vase înarmate şi sublinia că SUA va urmări îndeaproape desfăşurarea, dar nu poate comenta asupra a ce va face Casa Albă.

 

 Antena3.ro

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close