Antena 3 CNN Externe Iran. 20 de români, angajaţi pe o platformă iraniană, au fost reţinuţi

Iran. 20 de români, angajaţi pe o platformă iraniană, au fost reţinuţi

Iran. 20 de români, angajaţi pe o platformă iraniană, au fost reţinuţi
13 Dec 2007   •   19:21

Un grup de români angajaţi pe o platformă iraniană de foraj maritim au fost reţinuţi în insula Kharg, aparţinând Iranului. Cei 20 de români fac parte din echipajul platformei ?Oriental I?, care aparţine firmei ?Oriental Oil?, şi au fost reţinuţi pe motiv că s-ar afla ilegal în zonă. Ambasada României la Teheran a solicitat clarificări autorităţilor. Un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe informează că, joi, Ambasada României la Teheran a fost anunţată cu privire la acest incident de către un cetăţean român, membru al echipajului platformei iraniene.

Astfel, pe 10 decembrie, pe parcursul deplasării unor membri ai echipajului platformei, cu nava ?Absolut?, aceasta a rămas fără combustibil şi a acostat în rada insulei Kharg, aparţinând Iranului, pentru realimentare.

?Echipajul, printre care se află şi 20 de cetăţeni români, a fost reţinut, iar nava a fost sechestrată pe motiv că s-ar fi aflat ilegal în acea zonă. Cetăţenii români se află în custodia autorităţilor portuare iraniene, iar starea lor de sănătate este bună; beneficiază de hrană şi îngrijirile necesare?, precizează MAE.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close