Itinerarul a mai inclus ruinele legendarelor cetăţi Babilon şi Ur, castelele medievale din Kurdistan şi chiar moscheea din Samarra, loc sacru al şiiţilor, distrusă parţial de un atentat. Controalele de securitate au făcut deplasările mai dificile dar, pe de altă parte, au reprezentat un punct de atracţie în plus. Militarii sunt de părere că prezenţa turiştilor în Irak este o dovadă a faptului că securitatea în regiune a sporit.
Spre deosebire de demnitarii străini care circulă prin Irak sub protecţie armată, turiştii au călătorit într-un microbuz obişnuit, îmbrăcaţi la fel ca în orice altă regiune cu aceeaşi climă din lume. Ei nu s-au simţit deloc în pericol, dar s-au plâns, în schimb, de lipsa apei calde în hoteluri sau de faptul că au găsit unele muzee închise.
În ciuda micilor probleme, turiştii s-au declarat încântaţi că au văzut Irakul cu ochii lor. Guvernul vede în vizita lor un semn de revenire la normalitate şi speră că, pe măsură ce Irakul va redeveni o ţară sigură, va atrage tot mai mulţi vizitatori străini.
Antena 3