Antena 3 CNN Externe Irak. Turcii i-au atacat pe rebelii kurzi în timpul vizitei Condoleezzei Rice

Irak. Turcii i-au atacat pe rebelii kurzi în timpul vizitei Condoleezzei Rice

Irak. Turcii i-au atacat pe rebelii kurzi în timpul vizitei Condoleezzei Rice
19 Dec 2007   •   08:51

Turcii i-au atacat pe rebelii kurzi din nordul Irakului tocmai în ziua în care secretarul de stat american, Condoleezza Rice şi-a început vizita oficială în această ţară. Aflată la a 8-a vizită în Irak, Condoleezza Rice a îndemnat toate părţile implicate să evite o escaladare a conflictului. Aceasta i-a sfătuit pe liderii irakieni să grăbească procesul de reconciliere naţională.

Declaraţiile au fost făcute în timp ce, în nordul Irakului, în jur de 300 de soldaţi turci au atacat kurzii ascunşi în munţii din apropierea oraşului Kirkuk. Este şi locul în care a aterizat pentru prima oară avionul lui Rice. În ciuda avertismentelor americane, soldaţii turci continuă să se confrunte cu separatiştii kurzi, ascunşi în nordul Irakului.
 
Guvernul regional al kurzilor a condamnat aceste incursiuni, la fel şi guvernul irakian, care s-a arătat preocupat de rănirea civililor şi destabilizarea păcii în zonă. Turcia a mobilizat deja 100.000 de soldaţi la graniţa cu Irakul, însă la îndemnul comunităţii internaţionale a amânat încă o operaţiune militară împotriva kurzilor din Irak.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close