Antena 3 CNN Externe Irak. Elicoptere turceşti au bombardat sate părăsite

Irak. Elicoptere turceşti au bombardat sate părăsite

Irak. Elicoptere turceşti au bombardat sate părăsite
13 Noi 2007   •   15:42
Elicoptere militare turce au bombardat sate din nordul Irakului, au anunţat marţi atât oficiali din Irak, cât şi două posturi de televiziune din Turcia. Postul de televiziune CNN Turk, a precizat că satele erau goale şi că nici o persoană nu a fost ucisă. Guvernul regional al provinciei Kurdistan din nordul Irakului a dezminţit marţi informaţiile potrivit cărora mai multe elicoptere militare turce aflate în misiune de localizare a mai multor rebeli kurzi au bombardat două sate părăsite din regiune.

Jamal Abdullah, purtătorul de cuvânt al Guvernului regional din Kurdistan, a declarat că două avioane de vânătoare turce au lansat luni rachete de semnalizare deasupra unui sat situat în apropierea graniţei cu Turcia. "Acestea nu au fost proiectile de artilerie sau bombe lansate de avioane", a declarat Abdullah.

"Acest lucru s-a întâmplat ieri. Nimic nu s-a mai întâmplat azi", a adăugat acesta.

Turcia a mobilizat 100.000 de militari la graniţa cu Irakul, în vederea unei eventuale incursiuni pentru a-i combate pe rebelii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, PKK.
Se presupune că aşa-zisele atacuri au venit ca răspuns la moartea a patru soldaţi turci, în cadrul unei ambuscade cu rebelii kurzi în provincia irakiană Sirnak.
Foto: BBC News

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close