Antena 3 CNN Externe Ipoteza unui atentat în cazul morţii preşedintelui Lech Kaczynski, anulată de Parchetul polonez

Ipoteza unui atentat în cazul morţii preşedintelui Lech Kaczynski, anulată de Parchetul polonez

Ipoteza unui atentat în cazul morţii preşedintelui Lech Kaczynski, anulată de Parchetul polonez
Foto: Antena 3
01 Apr 2011   •   16:26

Reprezentanţii parchetului militar polonez au declarat, vineri, că ipoteza unui atentat drept cauză a catastrofei în care a fost implicat avionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski, la 10 aprilie 2010 este oficial exclusă, titrează AFP.

"Toate analizele efectuate până în prezent de Parchetul militar polonez au exclus un atentat", a declarat în faţa presei unul dintre oficialii instituţiei, Ireneusz Szelag.

"Procurorii au încheiat acest aspect al anchetei. Alte aspecte sunt în continuare analizate", a precizat la rândul său procurorul şef polonez Andrzej Seremet.

Acesta a adăugat că o anchetă civilă separată va fi lansată cu privire la organizarea călătoriei cu avionul prezidenţial la 10 aprilie, precum şi a celei cu un alt avion polonez care transporta jurnalişti şi care a aterizat la Smolensk cu câteva ore înainte de catastrofă.

Ancheta Parchetului militar polonez va fi prelungită până la 10 octombrie, deşi a fost prevăzută iniţial să dureze până la 10 aprilie 2011,  a anunţat şeful acestuia, Krzysztof Parulski.

Astfel, procurorii polonezi au subliniat că nu dispun încă de documente cheie pe care le-au cerut în mai multe rânduri autorităţilor judiciare ruse.

Potrivit unui raport rusesc privind catastrofa, responsabili de accident sunt cei doi piloţi polonezi, "care nu erau suficient antrenaţi" şi care au încercat sub efectul "presiunilor psihologice" să aterizeze la Smolensk în pofida ceţii dense.

×
Subiecte în articol: Lech Kaczynski accident Smolensk
Cele mai noi știri
Parteneri
x close