Antena 3 CNN Externe Inundaţiile continuă să facă victime în Brazilia: 40 de oameni au murit, 1.000 sunt daţi dispăruţi (VIDEO)

Inundaţiile continuă să facă victime în Brazilia: 40 de oameni au murit, 1.000 sunt daţi dispăruţi (VIDEO)

Inundaţiile continuă să facă victime în Brazilia: 40 de oameni au murit, 1.000 sunt daţi dispăruţi (VIDEO)
23 Iun 2010   •   12:05

Peste 40 de oameni au murit şi 1.000 sunt daţi dispăruţi în urma inundaţiilor din nord-estul Braziliei. Câteva sate de pe malul unui fluviu revărsat au dispărut în întregime. Zeci de mii de oameni şi-au părăsit casele pentru a fugi din calea apelor.

Peste 100.000 de oameni au fost evacuaţi în Brazilia din cauza ploilor abundente care au dus la alunecări de teren. Zeci de mii de case au fost distruse iar numărul morţilor creşte de la o oră la alta, pe măsură ce echipele de salvare ajung în zonele izolate.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în regiunile afectate. Mai mulţi oameni au fost salvaţi cu bărcile sau cu elicopterele. În urma puhoaielor, au mai rămas doar mormanele de moloz şi imaginile şocante surprinse de echipele de televiziune.

Preşedintele braziliei a deblocat milioane de euro din fondurile federale pentru a ajuta zecile de mii de sinistraţi. Pericolul inundaţiilor nu a trecută încă. Meteorologii au avertizat că ploile vor continua.



Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii Brazilia victime sinistrati
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close