Antena 3 CNN Externe Inundațiile au făcut prăpăd în Germania. Cel puțin patru persoane au murit și mii de oameni au fost evacuați

Inundațiile au făcut prăpăd în Germania. Cel puțin patru persoane au murit și mii de oameni au fost evacuați

Sudul Germaniei se confruntă cu inundații devastatoare care au forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele. Cel puțin un pompier a murit, iar trei localnici au fost găsiți înecați.

inundatii Germania
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   22:28

Autoritățile locale au emis ordine de evacuare pentru mai multe comunități, pe măsură ce nivelul apei a continuat să crească.

Cel puțin un pompier și-a pierdut viața în timp ce încerca să ajute la operațiunile de salvare, iar trei localnici au fost găsiți înecați.

Echipele de intervenție sunt pe teren non-stop, încercând să minimizeze pagubele. 

În ciuda eforturilor, condițiile meteo nefavorabile continuă să complice intervențiile.

Inundaţii devastatoare în Germania: patri morţi şi mai multe persoane dispărute

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu inundațiile devastatoare din sudul Germaniei.

În weekend, un pompier voluntar a murit. Poliția din Baden-Württemberg a transmis luni că un bărbat și o femeie au fost găsiți morți în subsolul casei lor din Schorndorf.

Aceeași soartă a avut-o și o femeie de 43 de ani din Schrobenhausen, al cărei cadavru a fost găsit de salvatori.

Un voluntar, în vârstă de 22 de ani, era încă dispărut după ce barca sa s-a răsturnat.

Euro 2024 ar putea fi afectat de furtuni

Există temeri că Euro 2024, campionatul european de fotbal pe care Germania urmează să îl găzduiască peste două săptămâni, ar putea fi afectat de inundaţii.

Drumurile avariate şi întreruperea legăturilor feroviare ar putea afecta transportul pentru fanii fotbalului care se deplasează spre destinaţiile din întreaga ţară.

Olaf Scholz: "Nu trebuie să ne neglijăm îndatorirea de a opri modificările climatice"

Cancelarul Olaf Scholz a efectuat o vizită la Reichertshofen, în Bavaria, unul dintre cele mai afectate locuri de averse şi inundaţii.

"Este a patra oară anul acesta în care vin într-un teritoriu (inundat). Acest lucru aminteşte ceea ce acţionează. Nu trebuie să ne neglijăm îndatorirea de a opri modificările climatice cauzate de către om", a subliniat el.

"Trebuie să considerăm acest eveniment, această catastrofă, drept un avertisment", a declarat el.

Atenționare de călătorie pentru Germania: Avertismente de furtuni puternice în Bavaria

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis avertizare de călătorie pentru români, ce vizează zonele statutului german măturate de vijelii. În orașul Wertingen, din Bavaria, apa a ajuns până la brâu după ce doua râuri s-au revărsat. 

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Landul Bavaria că autoritățile locale au emis avertismente Cod portocaliu de furtuni puternice pentru mai multe localități, urmare a precipitațiilor abundente care au produs inundații locale și ruperea unor baraje.

Au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare.

De asemenea, există și unele perturbări ale traficului feroviar și rutier.

Pentru gestionarea situației, autoritățile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forțele de intervenție pentru protecția civilă.

MAE recomandă cetățenilor să se informeze în timp real în legătură cu situația meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanență al oficiului consular: +491602087789.

×
Subiecte în articol: Germania inundatii EURO 2024
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close