Antena 3 CNN Externe Inundațiile apocaliptice și alunecările de teren au lovit Franța, Elveția, Italia și Germania și au ucis cel puțin șapte oameni

Inundațiile apocaliptice și alunecările de teren au lovit Franța, Elveția, Italia și Germania și au ucis cel puțin șapte oameni

Inundațiile apocaliptice și alunecările de teren au lovit Franța, Elveția, Italia și Germania și au ucis cel puțin șapte oameni
Inundații în Italia. Sursă foto: X@Top_Disaster
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   19:57

Furtunile violente și ploile torențiale au afectat, sâmbătă, Elveția, Franța, Germania și Italia s-au soldat cu cel puțin 7 morți, transmite Agerpres, citând bilanțuri publicate, duminică, de autoritățile locale.

Trei persoane cu vârste înaintate au murit sâmbătă seara în departamentul Aube, în nord-estul Franţei, după ce un copac s-a prăbușit pe mașina în care se aflau, în timpul unei furtuni.

Este vorba de persoane cu vârste între 70 și 80 de ani, a precizat Prefectura. Un al patrulea pasager aflat în mașină a fost grav rănit, potrivit instituției citate.

Pe teritoriul Franței este în vigoare un cod portocaliu de furtuni.

Elveția: Patru morți într-o alunecare de teren

În Elveția, patru persoane au murit, iar o alta este dată dispărută după o alunecare de teren provocată de ploile torențiale din sud-estul țării.

Un anunț în acest sens a fost făcut, duminică, de poliția din cantonul Ticino.

În cantonul Valais, un bărbat a fost găsit mort în zona unui hotel din Saas-Grund. Victima a fost, probabil, luată prin surprindere de creșterea rapidă a apelor, conform poliției cantonale.

Imaginile publicate de site-ul de ştiri 20minuten arată o porțiune localitate acoperită de un strat gros de noroi şi pietre.

Un alt bărbat a fost dat dispărut în Valais, a după cum a anunțat poliția.

În Zermatt, râul Vispa a ieşit din nou din matcă, acoperind cu ape noroioase străzile cunoscutei stațiuni montane. Precipitațiile abundente provocaseră deja inundații în zonă pe 21 iunie.

Mai multe zone din apropiere de valea Maggia nu mai sunt accesibile, iar alimentarea cu energie a fost întreruptă. De asemenea, o parte a cantonului a rămas fără apă potabilă, potrivit sistemului federal de alertă Swissalert.

O mare parte a Elveției a fost afectată, începând de sâmbătă după-amiază, de furtuni violente însoțite de precipitații deosebit de abundente.

Intemperiile de săptămâna trecută s-au soldat cu moartea unei persoane și cu dispariția altor două.

Italia, lovită de inundații și alunecări de teren

În Italia, de cealaltă parte a frontierei, Piemont şi Valle d'Aosta se confruntă, de asemenea, cu inundații și alunecări de teren, însă deocamdată nu au fost raportate decese sau persoane dispărute.

Pompierii din Piemont au anunțat, duminică dimineața, că au efectuat 80 de operațiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate.

În Valle d'Aosta, o regiune autonomă situată la granița cu Franța și Elveția, o alunecare de teren a blocat temporar drumul regional care duce spre Cervinia. Torenţii au provocat pagube însemnate în centrul acestei stațiuni turistice, unde mai multe magazine au fost inundate.

Tot în Valle d'Aosta, Cogne, un sat cu 1.300 de locuitori, a fost izolat de restul lumii după ce o alunecare de teren a blocat căile de acces. Sâmbătă, satul a înregistrat cantități de precipitații de 90 de milimetri în șase ore.

În apropiere de Cogne, la Valnontey, alimentarea cu electricitate și apă a fost întreruptă. În cursul nopții, un elicopter a salvat o familie blocată în această localitate.

În Germania, meciul Germania - Danemarca (2-0) de sâmbătă seara a fost întrerupt timp de mai multe minute din cauza unei furtuni violente însoțite de ploaie torențială și grindină.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Continuă consultările premierului cu partidele pe tema datei prezidenţialelor
x close