Marea Britanie nu se va alătura unei eventuale acţiuni militare împotriva Siriei. O moţiune pe această temă a fost respinsă, în mod neaşteptat, de parlamentul britanic. Oficialităţile americane afirmă că preşedintele Obama este gata să lanseze un atac limitat asupra Siriei chiar şi fără sprijinul britanic.
Premierul David Cameron ceruse aprobarea de principiu a Camerei Comunelor pentru o acţiune militară în Siria. El s-a străduit să-i convingă pe deputaţi că o asemenea operaţiune nu va duce la un război de durată, ca în Irak.
Rezultatul votului a fost, însă, dezamăgitor pentru David Cameron.
Premierul poate, teoretic, să treacă peste opoziţia parlamentului. El a subliniat, însă, că nu o va face, deşi crede, în continuare, că regimul lui Bashar al-Assad trebuie pedepsit dacă se dovedeşte că a folosit arme chimice.
Avioanele de luptă britanice fuseseră, totuşi, deja trimise în Cipru, în vederea eventualei operaţiuni. Acum, Statele Unite ar putea fi nevoite să lanseze, singure, riposta la atacul chimic din Siria. Chiar înainte de votul de la Londra, Casa Albă a făcut cunoscut că orice eventuală acţiune militară va fi "foarte discretă şi limitată", fără comparaţie cu războiul din Irak.
Cu toate acestea, la Washington şi New York au început protestele faţă de posibila intervenţie în Siria. Între timp, la Damasc, preşedintele Başar al-Assad a reafirmat că ţara sa se va apăra împotriva oricărui atac străin.